Over René

René Sander

René startte zijn loopbaan in het cover circuit. Ten tijde van de jaren tachtig, het toenmalige pop conservatorium voor vele musici.
Omdat er toen nog geen rock academies waren waar alles werd voorgespeeld of uitgelegd, zelfs geen internet.

“Je moest alles zelf uit zoeken via een bandrecorder of via een vinylplaat, uiteindelijk een welkome must om het absolute gehoor te ontwikkelen.”

Als klein jongetje trad hij in de jaren ervoor reeds op in het café van zijn ouders en als zeventienjarig broekje werd hij uiteindelijk beroepsmuzikant bij een lokale coverband in België alwaar hij pas echt de smaak goed kreeg te pakken. Dit was zijn levensdoel.

Daarna werd hij na het winnen van een talentenjacht al snel ontdekt door een professionele band uit Maastricht met een gevestigde waarde en een volle agenda.
In de jaren die daarop volgden speelde hij naast zijn muzikale opleidingen bij verscheidene bands alwaar hij zijn ongelofelijke schat aan bühne ervaring op deed, zang en gitaarspel, maar ook toetsen.

Na twee decennia lang met enkele cover bands te hebben getoerd in zowel België, Nederland, Duitsland als Oostenrijk en diverse bekende artiesten te hebben begeleid, begon hij zijn focus te richten op het doceren van muziek (zang, gitaar en piano).
Een wending die voor zichzelf sprak, temeer omdat hij zoveel kennis had over te brengen.
Hetgeen uiteindelijk resulteerde in het begeleiden en coachen van verschillende ‘talenten’, naast zijn volle agenda op vaste locaties als pianist, gitarist, zanger en entertainer in zowel Nederland, België als Duitsland.

,De vraag’ kwam vaak naar boven: “Waarom geen eigen carrière? Met eigen nummers?”

Liedjes die nog in de kast lade lagen, begonnen meer en meer kleur en gestalte te krijgen.

De tijd is nu dan ook rijp voor hem om een single uit te brengen waar hij vooral volledig achter staat. Een compleet nieuwe start, solo en of met een nieuwe band achter hem –zijn eigen band.

Het hoofdnummer op de eerste single waar de keuze op is gevallen is een sterk liedje met een goede tekst dat menigeen aan zal grijpen. Geschreven vanuit het hart.
Zelf, in eigen beheer dan maar, ’n sprong in het diepe maar met een enorme wilskracht en ambitie, onvermurwbaar zoals hij gewoon is.

René is klaar om zijn eigen nummers aan het grote publiek te presenteren, the time, the mind, the feeling – het totale plaatje klopt. Aangevuld met de nodige dampige covers, de beleving en het enthousiasme is groot, nog altijd.

Naast de 2 nummers op de eerste cd single zal er snel een tweede en derde achteraan volgen en rondom medio zomer 2019 zal het eerste album verschijnen.
Velen van deze nummers zijn allen reeds opgenomen in een goede studio, waarin hij samen met een mede arrangeur producer al zijn werken uitwerkt.

René gaat ervoor…

 

 

Officiele videclip van
“Ik laat je gaan”

“Ik laat je gaan”  Audio clip

“Ik laat je gaan” Audio

Beluister op iTunes

Beluister op Spotify

Beluister op HitsNL


Beluister op Deezer