SINGLE

CD-Single “Ik laat je gaan”

Over het ontstaan van het nummer “Ik laat je gaan” kan René het volgende vertellen;

“Helaas zitten er in het leven veel verborgen verleidingen die vaak moeilijk te weerstaan zijn in minder vreugdevolle dagen, weken of zelfs maanden en jaren. Soms passeren er bij een muzikant bepaalde muzieklijnen waarbij een gevoel of emotie naar boven komt vanuit een herinnering.”

Een willekeurige manier van componeren die meestal spontaan op komt. Het is soms een titel die je een bepaalde ingang biedt tot zelfs een hele strofe.
Dan is de link naar een volledige song meestal bij hem gelegd, de rest ontstaat dan veelal na enig puzzelwerk vanzelf.

René prefereert dat iedereen zich in zijn liedjes kan terugvinden. Precies zoals in “Ik laat je gaan”.

Je kunt het nummer ook een positieve noot geven door er met een andere insteek naar te luisteren. Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen, dat je iemand ‘moet laten gaan’ die je dierbaar is (relationeel, familie, vriend/vriendin,) om tot bezinning te komen waardoor de toekomst tezamen weer mogelijk opnieuw positief kan worden, hoe moeilijk de komende periode ook gaat zijn. “Je staat nooit alleen, je hebt mij”.

De videoclip moet een beetje een theatraal huiskamer effect voorstellen.. Anders dan andere clips… Als je het inlevingsvermogen moet geloven. Vandaar ook de keuze voor opname bij Cinema de Walburg. Nostalgisch en theaterachtig. Een concert aldaar zit in de pijplijn.

De liedjes ontstaan vanuit een opwelling. Medio zomer is zijn eerste zelf geschreven album klaar. Iets om super trots op te zijn.

 

 

“Ik laat je gaan” Audio

Beluister op iTunes

Beluister op Spotify

Beluister op HitsNL


Beluister op Deezer